Aśka Rzeźnik zmieniła swoją pasje do weganizmu w sposób na życie i pomysł na własny biznes. Zaczynała od gotowania wegańskich dań dla siebie, potem dla innych w ramach cateringu dietetycznego. W ten sposób z resztą poznała również swojego męża, który okazał się być jednym z jej klientów. Ostatecznie zdecydowała się działać w sieci, edukując, jak smacznie przejść na weganizm. Robi to w ramach projektu Weganizujemy, który rozwija na Instagramie i stronie o tej samej nazwie oraz na swoim blogu. Aśka koncentruje się na pokazywaniu swoich pomysłów na pyszne i proste w wykonaniu wegańskie dania oraz ułatwianiu weganom codziennych zakupów. Swoją misję realizuje, wydając ebooki z przepisami i jadłospisami, które tworzy z innymi weganami oraz dietetykami.
W naszej rozmowie Aśka opowiada, jak wpadła na swój pomysł na biznes i jak wyglądały różne etapy jego rozwoju. Dzieli się również swoimi różnymi eksperymentami związanymi z dochodzeniem do obecnego modelu biznesowego – od wegańskich boxów czy firmy cateringowej po przygodę z wydaniem pierwszej książki. Opowiada też, jak dzięki weganizmowi mogła pracować zdalnie z Meksyku. Ale żeby nie było tak różowo – nie boi się mówić o minusach bycia cyfrowym nomadem w nowopowstałej firmie, które spowodowały, że wróciła do Polski.
Z rozmowy dowiesz się, m.in.:
- Jak pracuje się kolibrami na balkonie?
- Co trzeba zrobić, aby wydać swoją pierwszą książkę?
- Jak z drugiego końca świata koordynować jej wysyłkę?
- O czym warto pomyśleć, aby stworzyć biznes oparty na sprzedaży ebooków?
- Od czego zacząć, aby zmienić pasję do weganizmu w sposób na życie?
- Jakie są cienie i blaski bycia cyfrowym nomadem?
- Jak Asia doszła do pomysłu na stworzenie swojego miejsca w sieci?
Projekty, o których rozmawiamy w podcaście:
Profil Weganizujemy na IG
Sklep z ebookami Wegazniujemy
Blog Asi Rzeźnik